ASML 2

Binnen Brainport Avenue heerst een klimaat van open innovatie. Samen werken is dé succesfactor!

The Strip

Ontmoet vandaag uw partners van morgen!

N2 's nachts

Brainport is goed voor 25% van de Nederlandse export, en 35% van de private investeringen in R&D!

1 2 3

Brainport Avenue cafe PANalytical 24-01-2013

Donderdag 24 Januari 2013

Op donderdag 24 januari  2013 vindt alweer het zevende Brainport Avenue café plaats. Het thema van dit café is “profit-planet-people”. Dit keer brengen we een bezoek aan het bedrijf PANalytical op bedrijventerrein GDC/Acht in Eindhoven om te zien hoe zij als winstgevend bedrijf structureel werken aan reductie van grondstoffen en energie, en aan positieve ontwikkelingen voor mensen.

De Brainport Avenue cafés, de informele netwerkbijeenkomsten die wisselende thema’s hebben, worden een aantal  malen per jaar  georganiseerd voor alle ondernemers in het Brainport Avenue-gebied (van 15.30 uur – circa 18.00 uur). De deelname is gratis.

Het thema "Profit-Planet-People"
Tijdens het Brainport Avenue Cafe laten we met presentaties en rondleidingen in onze gloednieuwe röntgenbuizen-fabriek zien hoe PANalytical X-ray Tubes als winstgevend bedrijf structureel werkt aan reductie van grondstoffen en energie, en aan positieve ontwikkelingen voor mensen. Duurzaam ondernemen doen we met en voor de mensen bij onszelf, onze klanten, onze toeleveranciers, de overheid en bevriende bedrijven. We nemen daartoe deel in de Meerjarenafspraak met de overheid (MJA-3), en hebben een actief programma op het gebied van ontwikkeling van medewerkers, zakelijke ethiek en eerlijke handel. In de bedrijfsvoering worden structureel grondstoffen hergebruikt, elk jaar energiebesparingen gerealiseerd, herbruikbare verpakkingen geïntroduceerd, en nog meer initiatieven genomen om PANalytical voortdurend duurzamer te maken. Dat doen we op een manier die ook weer winst oplevert, zodat we op duurzame basis de cyclus Profit-Planet-People kunnen blijven doorlopen.   

Het programma
15.30-16.00        ontvangst met koffie en thee
16.00-16.15 welkom door Jean van Zeeland en uitreiking winnaar C2C Ambitietool
16.15-16.30        Profit (presentatie door Maarten van Andel, director X-ray tubes)
16.30-16.45        Planet (presentatie door Arjan Noordermeer, Development Manager en
                              Environmental Officer)
16.45-17.00        People (presentatie door Nanneke Jacobs, HR Manager en Business Ethics Officer)
17.00-17.30        Rondleiding in de productie Cleanrooms, in groepen van ca. 10 mensen
17.30 - eind        Netwerkborrel

Aanmelden
Bent u benieuwd hoe u samen met uw collega-bedrijven in Brainport Avenue voordeel kunt behalen door profit-planet-people toepassingen, meldt u zich dan aan via onderstaand inschrijfformulier. Aanmelden kan tot 18 januari 2013.

Vragen?
Brainport Avenue heeft een eigen projectbureau dat te bereiken is via info@brainportavenue.nl.
We hopen u te mogen ontmoeten op 24 januari.

Over PANalytical X-ray Tubes

PANalytical X-ray Tubes maakt de meest geavanceerde analytische röntgenbuizen ter wereld. De splinternieuwe röntgenbuizen-fabriek in Eindhoven is wereldwijd de modernste en de grootste in zijn soort. De buizen worden toegepast in de röntgenanalyse-systemen die PANalytical in Almelo produceert. PANalytical is wereldmarktleider op dit gebied, onze systemen en buizen worden wereldwijd verkocht in een groot aantal industriele markten zoals staal, cement, mijnbouw, (petro)chemie, pharmacie en semiconductors. Röntgenanalyse van materialen is onmisbaar in de fabrikage van vrijwel elk product dat mensen maken, om samenstelling, kwaliteit en veiligheid te kunnen waarborgen.
Het Brainport Avenue Cafe zal plaatsvinden in de nieuwe röntgenbuizen-fabriek die PANalytical in samenwerking met aandeelhouder Spectris in 2011 heeft gebouwd. Tijdens de rondleidingen bezoeken we onze moderne clean rooms en tonen we het complexe fabricageproces.