Van:                                 Linda van Gerwen

Verzonden:                     01 maart 2013 13:10

Aan:                                Anouk Jonkman

Onderwerp:                    FW: Midtermevent Uitnodiging NL

 

 

top

blank

Het is tijd om de manier waarop we produceren en consumeren kritisch te overdenken. Het is tijd om te leren omgaan met de uitdagingen van vandaag en morgen. Het is tijd voor de circulaire economie: from how to (k)now!

De conferentie is in de Brainport regio Eindhoven. Deze toptechnologie regio is broedplaats voor innovatie en biedt topbedrijven, kennisinstellingen en onderzoeksinstituten een ‘thuis’. In deze dynamische omgeving hebben het Materialentransitie- en Energietransitieporgramma hun momentum gepakt en op deze conferentie zullen zij hun baanbrekende resultaten die tot nu toe behaald zijn, met u delen.

Denk mee en doe mee tijdens een inspirerende en energieke tweedaagse conferentie op 15 en 16 mei, waarbij de volgende onderwerpen centraal staan:

·         Resource effectivity: van afdanken naar grondstof én van grondstof naar circulair product

·         C2C in business: aansprekende (en winstgevende) voorbeelden uit het bedrijfsleven

·         New energy: jaarlijkse Meet&Greet met de spelers uit het energietransitieprogramma

Leer, ontmoet en ontdek!
5 goede redenen om deze conferentie te bezoeken:

1.     Presentatie van de eerste resultaten van de Interreg IV-B -projecten C2C BIZZ en BioenNW

2.     Meet & greet met belangrijke stakeholders van het regionale programma ‘Energietransitie in de Brainport regio’

3.     Excursies naar o.a. Villa Flora in Venlo, de High Tech Campus en het bedrijf PANalytical in Eindhoven, voorbeelden van op C2C geïnspireerde plekken in de Brainport Regio.

4.     Interessante toekomstvisies door o.a. Jacqueline Cramer en Douwe Jan Joustra over de kansen van circulaire economie.

5.     Unieke ervaringen met de circulaire economie vanuit bedrijven in de high tech sector zoals Philips en Vanderlande Industries.

 

Het programma
Het programma van de conferentie brengt verschillende thema’s uit de circulaire economie samen. Dag 1 staat in het teken van Cradle to Cradle en op dag 2 ligt de focus op ‘Materialentransitie; de manier waarop we omgaan met grondstoffen’ en ‘Energietransitie; duurzame toepassing van energie voor de toekomst’.

Het complete programma vindt u hier.

Gezien het internationale karakter van de conferentie worden delen van het programma aangeboden in het Nederlands en het Engels.

Schrijf u NU in!
Aanmelden is vanaf nu hier mogelijk, deelname is gratis. Het is ook mogelijk om voor 1 dag deel te nemen aan de conferentie. De inschrijving loopt van 1 maart tot 15 april 2013.

signup_en

Er is een beperkt aantal plaatsen, dus wees er snel bij...

Aanmelden kan alleen via de website; een reply op deze mail is geen inschrijving.

Het C2C BIZZ project wordt gesteund door de Europese Unie en krijgt cofinanciering vanuit het INTERREG IVB North West Europe Program. In het INTERREG IVB project C2C BIZZ werken 10 partners samen met het doel om C2C toepassingen te realiseren op bestaand en nieuwe bedrijventerreinen.

footer