Printed Circuit-Boom

Via een ontwerpprijsvraag is samen met de Design Academy Eindhoven een lichtobject ontworpen dat als ‘standaard’ dient voor de bijzondere (bedrijven)terreinen langs Brainport Avenue. Het eerste lichtobject is geplaatst bij het industrieschap Ekkersrijt/Science Park aan de A58. De lichtobject Ekkersrijt/Science Park is de eerste van een reeks plaatsaanduidingen van bijzondere (bedrijven)terreinen en functies die zichtbaar en bereikbaar worden gemaakt vanaf Brainport Avenue, denk bijvoorbeeld aan Brainport Innovatie Campus, De Hurk, De Run, High Tech Campus Eindhoven en Diepenvoorde. Dit ontwerp wordt de nieuwe stijl voor alle toekomstige plaatsaanduidingen aan Brainport Avenue.

Het nieuwe ontwerp voor de (standaard) plaatsaanduiding: de PCBoom

PCB betekent ook Printed Circuit Board. Het is een reeks kanalen op een printplaat waarop chips worden geplaatst. Het driedimensionale interactieve object geeft de identiteit van Brainport Avenue weer. Brainport is een hightech kennisregio waar woorden als ontdekken, creëren en innoveren in het DNA van mensen is ingebakken.

De PCB-Boom verbeeldt dit fenomeen door zijn lichtspel. De lichtjes die uit de grond de buizen in schieten, zijn als de signalen door ons brein. Het brein heeft een high tech vertaling gekregen door het rvs-lijnenspel, dat is gebaseerd op de lijnen van een printplaatje die driedimensionaal zijn gebogen. Zo ontstaat de taal van het ruimtelijk PCB.

Bent u als beheerder van een bedrijventerrein of als bedrijf geïnteresseerd in de PCBoom of Brainmarker?

Neem contact op met Hans van Amelsvoort, projectleider Communicatie Brainport Avenue, 040 238 45 02 of mail hem uw vraag: h.van.amelsvoort@eindhoven.nl.

Artikelen:

  • ED 22-06-2012: PC-Boom zet Brainport Langs N2 in etalage