Slowlane 1

Iedere dag een half uurtje beweging én een frisse neus als ik naar mijn werk fiets!

Slowlane 2

Groen licht voor het fietspad van de toekomst... de Slowlane!

Slowlane

Iedere dag verplaatsen tienduizenden forenzen zich per fiets.

1 2 3

De Slowlane

Goede bereikbaarheid is een belangrijke voorwaarde voor het aantrekken van high tech bedrijven. Daarnaast, blijkt uit onderzoek, dat kenniswerkers sportfaciliteiten en groen blijken te waarderen. Groen compenseert op de een of andere manier het computerwerk. De Slowlane, een 32 km lang superfietspad, combineert groen, sport en bewegingsmogelijkheden.

De Slowlane verbindt de economische toplocaties in de regio op de snelste en meest milieuvriendelijke met elkaar. Het wordt een vier meter breed fietspad met een bijzondere kleur asfalt en een eenduidige en hoogwaardige uitstraling. Een vrijliggend fietspad in het groen, dat voor een groot deel parallel loopt aan de A2 (fastlane). Het fietspad verbindt bedrijventerreinen en campussen, zoals het Flight Forum, de Brainport Innovatie Campus en de High Tech Campus Eindhoven, ASML, Tue en Philips. De route voert naast de economische toplocaties ook door mooie natuur zoals bij het Beatrixkanaal en het Dommeldal. Vooral het gebied Dommeldal/De Hogt krijgt met de ontwikkeling van de Slowlane een extra impuls. De focus ligt hier op de ontwikkeling van natuur en recreatie.

Met de Slowlane moet de bereikbaarheid van de Brainport regio worden vergroot. Niet de auto maar de fiets en aanverwante voertuigen (zoals de e-bike, ligfiets, velomobiel, flow, whike, enz.) zijn de vervoersmiddelen die welkom zijn op de Slowlane. Door voor deze vormen van langzaam verkeer een nieuwe infrastructuur aan te leggen, wordt een milieuvriendelijk alternatief geboden voor de auto. Hiervoor wordt de Slowlane comfortabel en conflictvrij (zo min mogelijk stoplichten) ingericht.

/downloads/algemeen/routekaart mei 2013